Hvordan lage 3D Fra bilder

March 20

3D-modeller er sett overalt i disse dager, fra tv og magasiner til filmer og videospill. På et tidspunkt, disse modellene måtte bli laget helt fra bunnen av, med artister bygge modeller i ett program, og skape teksturer i en annen, og prøver å gjøre de to mesh riktig. Men gjennom bruk av programmer som PhotoModeler, er det mulig å lage en 3D modell ved hjelp av noe annet enn bilder.

Bruksanvisning

1 Ta tre bilder av objektet. Programmet kan arbeide med færre enn tre, men det er best å ha minst tre. Ta hjørnebilder. Prøv å ta bilder der belysningen er jevn, og det er ingen fysiske hindringer.

2 Åpne PhotoModeler. I "Getting Started" dialogboksen som åpnes, velger du "poeng-basert prosjekt." Deretter blar du bildene du vil bruke, og klikk på "alle" for å legge dem til i prosjektet. Klikk "Next".

3 I dialogboksen som åpnes neste, spør programmet for deg å velge en kalibrert kamera som tok disse bildene. Hvis du ikke tidligere har kalibrert kameraet, så hopper du over dette trinnet ved å velge "En ukjent kamera" og klikke på "Control Points".

4 Dobbeltklikk det første bildet. Klikk på "Line" verktøy på toppen, og begynne å definere hjørner med verktøyet. Når du gjør det, programmet legger også automatisk linjer. For eksempel, hvis du arbeider på en boks, kan du definere punktene i hjørnene, og programmet leverer linjene som går fra hjørne til hjørne. Zoom inn og ut ved hjelp av musehjulet. For å starte en ny linje, høyreklikk og "End trekningen."

5 Velg et annet bilde, fortrinnsvis hentet fra hjørnet på 90 grader fra den første. Klikk på "Referansemodus" (den grønne kjedene ikon). Klikk på det første bildet, gå til Rediger og klikk "Select All".

6 Velg det andre bildet på nytt, og klikk på hjørnet som tilsvarer det som i øyeblikket blir fremhevet i det første bildet. Fortsett å gjøre dette med hver ny uthevede punktet. Når programmet har nok poeng, vil et kameraikon vises i miniatyrene. Legg det tredje bildet, og, igjen refererer det første bildet, markere hjørnene med poeng. Hvis et punkt i et bilde ikke kan sees ved å trykke på "ESC" tasten for å gå videre til neste.

7 Åpne 3D-visning, og hvis det er noen mangler linjer, klikk på "linjemodus, og i 3D-visningen legge inn de manglende linjene. Lukke det åpne bildene, slik at 3D-visningen åpen. Klikk på" Paths Surface "verktøy ( diamantform).

8 Velg de linjene som utgjør tre sider av en overflate, høyreklikk og velg "Finish Surface". Gjør dette med alle sidene før alle har en overflate. Den "overflaten" er nevnt i PhotoModeler er det som kalles ansikter eller polygoner i andre programmer.

9 Klikk på 3D-visning, og slå av "Lines" og "poeng". I den samme dialogboksen velger Surface Type og klikk "Kvalitet Textures." PhotoModeler tilordner bilder på modellen, og skaper et teksturkart for modellen.

10 Velg Fil, deretter Eksport og klikk "Export Model». I dialogboksen som åpnes, velger du "Wavefront obj" som filtype, siden dette er den mest brukte filtype, og det importerer inn i de fleste 3D-programmer. Sørge for at "Phototextured Materials" er på. Gi navn til filen, og klikk "Lagre".


© 2020 bni-mobile.com | Kontakt oss: webmaster# bni-mobile.com