Felles Image File Extensions

January 15

Felles Image File Extensions


Det finnes mange forskjellige filformater. Hver har sin egen separate filtypen, sammen med en rekke fordeler og ulemper. De vanligste bildeformater inkluderer JPEG, GIF og punktgrafikk. Extensions for JPEG-bilder inkluderer: .jpeg, .jpg, .jif og JFIF. Den vanlige utvidelse for GIF er .gif; og for punktgrafikk, .bmp eller DIB.

JPEG

Den jpeg-formatet brukes for datakomprimering av digitale bilder. jpeg er den vanligste bildeformatet som brukes på nettet på grunn av sin evne til å vise digitale bilder også, med høye nivåer av komprimering som gjør det mulig for mindre filstørrelser. Jpeg står for "Joint Photographic Experts Group", som er den gruppen som skapte standard.

Gifs

Gif står for "grafisk utvekslingsformatet", og ble introdusert av CompuServe i 1987. Gifs er en type bitmap format som gjør det mulig for tapsfri komprimering for alle digitale bilde med under 256 farger. GIF er forskjellige fra JPEG-bilder ved at de kommer i standard og animerte formater.

punktgrafikk

Den bitmap fil format viser digitale bilder i en oppløsning avhengig måte. Fordi punktgrafikk er oppløsning avhengig, er det svært vanskelig å øke eller redusere deres størrelse uten å ofre bildekvalitet. Den bitmap format er ikke mye brukt på nettet, og skylder det meste av sin betydning for sin adopsjon av Microsoft.

Andre vanlige Extensions

Det er mange andre mindre vanlige filtyper, inkludert: TIFF, FlashPix og PNG. TIFF tillate for tapsfri lagring av digitale filer og lar skaperne til par data og et bilde i en enkelt fil. Flashpix bruker filtypen .fpx og at bildene kan lagres med flere oppløsninger innen én fil. Png bildefiler er en type bitmap format opprinnelig designet for å erstatte GIF, og ble designet av en gruppe av datagrafikk eksperter.


© 2020 bni-mobile.com | Kontakt oss: webmaster# bni-mobile.com