Hvordan sikre den trådløse ruteren

June 8

Hvordan sikre den trådløse ruteren


Hvis du nettopp har fått en trådløs router og ønsker å koble til Internett, er det en viktig sikkerhetsforanstaltning må du ta på forhånd: sikring av trådløse ruteren. Ruteren sender og mottar data fra modemet og maskiner som er koblet til nettverket. Fordi nettverket er trådløst, kan hvilken som helst datamaskin innenfor rekkevidden til signalet ruterens piggyback på den trådløse tilkoblingen, ved hjelp av båndbredde og potensielt få tilgang til dine personlige data.

Bruksanvisning

1 Koble den trådløse ruteren i henhold til instruksjonene i bruksanvisningen.

2 Åpne nettleseren og skriv inn IP-adressen som ruteren. Store produsenter tildele forskjellige standard IP-adresser til sine rutere. For eksempel, Netgear rutere bruke 192.168.0.1 mens Linksys bruker 192.168.1.1. Ta kontakt med din manual for detaljer.

3 Logg inn på din router konfigurasjon ved å skrive inn brukernavn og passord som er angitt i bruksanvisningen.

4 Angi Service Set Identificatier (SSID) ved å skrive det inn i boksen. Dette er navnet på det trådløse nettverket. Gjør det til en unik setning; standard SSID er vanligvis navnet på produsenten av ruteren, slik som Netgear eller Belkin.

5 Sett det trådløse nettverket sikkerhetsprotokoll til WPA 2,0 - Wi-Fi Protected Access. Dette krypterer alle data som sendes over nettverket, og gir tilgang kun til brukere som har sikkerhetsnøkkelen. Sett sikkerhetsnøkkelen som noe som ikke er lett å gjette. En streng med tilfeldige tall og bokstaver anbefales. Sørg for å ta opp denne sikkerhetsnøkkelen på et trygt sted slik at du kan hente det når du legger til en ny enhet i nettverket ditt eller endre sikkerhetsinnstillinger nettverk.


© 2020 bni-mobile.com | Kontakt oss: webmaster# bni-mobile.com