Hva Er File Extension GTX?

February 25

Hva Er File Extension GTX?


En filtype er en tre eller fire brev forkortelse som uttrykker formålet, format eller kontrollerende anvendelse av en fil. Som den samme forkortelsen kan gjelde for en rekke ord og uttrykk, kan forskjellige filtyper har samme filtypen til tross for at ingenting annet til felles. extension GTX filen brukes av tre ulike programmer for sine utgang filer.

Genetica

Genetica er en grafikk editor. Realistisk animasjon og foto-kvalitet grafikk krever en rekke teksturer. En tekstur er forekomsten av en overflate - pels, hud og metall, for eksempel - som ikke bare modeller av egenskapene til det materialet, men forandrer utseende på grunnlag av sin bevegelse og forskjellige lyskilder. Genetica er en spesialisert redaktør for disse teksturer. En tekstur fil lagres med GTX filtypen.

rastergrafikk

De lagringssystemer for grafikk faller i to kategorier: vektor og raster. Vektorsystemer lagre koder for hver linje i en tegning uttrykt av sine egenskaper som farge, tykkelse, lengde og retning. Redaktøren reassembles disse linjer i et bilde når den laster ned filen. Det andre systemet for lagring av grafikk er raster-format. Dette lagrer et bilde som en tabell med fargede piksler. extension GTX fil er knyttet til en fil som inneholder en bestemt format for rastergrafikk kalt GTX Gruppe IV.

GX Text

GX Innholdet er en tekst editor produsert av Van Dyke Software. Programmet er skrevet i Liberty BASIC og oppdateres månedlig. Tekstfiler produsert i GX tekst lagres med GTX filtypen.

kompatibilitet

De tre typer filer som bærer GTX filtypen er ikke kompatible. Selv om Genetica og raster grafikkformater både inneholde grafikk, de er ikke av samme format. Genetica kan ikke åpne en fil som er skrevet i GX Tekst og GX Tekst kan ikke åpne en rastergrafikk fil.

standard~~POS=TRUNC

Deling av en filtype mellom tre filtyper presenterer et problem for Windows-brukere. Windows assosierer programmer til fil typer i henhold til filtypen som representant for den filtypen. Dette gjør at operativsystemet kan åpne filen i det tilknyttede programmet når brukeren dobbeltklikk på en fil i katalogoppføring. Men bare ett program bli assosiert med hver filtype. Så, hvis standard program for GTX filer ble satt som GX tekst, vil Windows åpne GT Tekst å forsøke å lese en fil med GTX filtypen, selv om filen var et rasterbilde. Hvis du har mer enn ett program som kjører GTX-filer, må du åpne filene fra innsiden av ikke-standard applikasjoner.


© 2020 bni-mobile.com | Kontakt oss: webmaster# bni-mobile.com