Hva er "klasserommet netikette"?

April 24

"Klasserom nettikette" er et begrep som brukes for å beskrive hva som anses som akseptabel og hensiktsmessig adferd når folk er i samspill i en online pedagogisk setting eller i et fysisk klasserom. Online kommunikasjon er preget av at brukerne ofte ikke kan se hverandre og høre en persons tonefall eller kroppsspråk, men bare skrevet ord og tegnsetting. Nettikette, som betyr "Internet etikette," beskriver et sett av høflige atferd ved bruk av elektronisk kommunikasjon, som for eksempel e-post, chat, samhandling i virtuelle verdener, eller i nyhetsgrupper.

fysiske klasserom

Noen klasserom nettikette regler gjelder for murstein og mørtel klasserom. Ifølge en juni 2009 artikkel av Chronicle of Higher Education, har professorer ved enkelte høyskoler laget retningslinjer for elevene å forklare riktig bruk av datamaskiner i klasserommet. Dette er fordi noen professorer er bekymret for at studenter spiller spill, besøker nettsamfunn eller andre nettsteder som ikke er relatert til sine studier. Noen professorer pålagt elevene å skru volumet ned på sine datamaskiner før klassen begynner. The University of Wisconsin rådet fakultetet til å sette en "ingen laptop tid" der var det perioder med klassen hvor de måtte stenge ned sine datamaskiner. I tillegg er noen lov skoler, blant annet University of Michigan Law School, har forbudt bærbare datamaskiner i klassen, ifølge Chronicle of Higher Education artikkelen.

online Classes

Noen høgskoler har spesifikke "nettikette" retningslinjer for nettbaserte kurs. The University of Wisconsin retningslinjer inkludere tips som ikke har skrevet i store bokstaver, som kan misforstås som skriker eller sinne, unngå overdreven bruk av uttrykksikoner eller symboler for å uttrykke følelser, behandle instruktør og andre studenter med respekt, skrive med kortfattethet og unngå sterk eller støtende språk, som kan feiltolkes. I tillegg universitetets retningslinjer påpeker at dårlig staving eller grammatikk gjenspeiler dårlig på avsenderen av meldingen. Retningslinjene foreslår også å lese en melding høyt for seg selv før du legger det, for å være sikker på at budskapet er klart.

virtuelle verdener

Noen selskaper har utviklet nettikette retningslinjer for nettbaserte læringsprogrammer at ansatte deltar i. For eksempel, i juli 2007, International Business Machines (IBM) laget et sett med 11 nettikette retningslinjer for ansatte som brukte Second Life-programmet, som er et web-basert virtuell verden. En av retningslinjene informert ansatte om at de skulle anta at deres deltakelse i virtuelle verdener er offentlig, det samme som om de skulle delta i chatterom eller blogger. Andre retningslinjer minnet ansatte for å beskytte konfidensiell informasjon fra IBM og sine kunder, for å være "sannferdig og konsekvent" og for å bygge et troverdig rykte blant andre brukere av den virtuelle verden, ifølge en juli 2007 Informationweek artikkelen.

betraktninger

I noen tilfeller kan nettbaserte læringsmiljøer fremme atferd som ville være upassende for et fysisk klasserom. Ifølge en Northern Arizona University nettikette guide, anonymitet og de uformelle typer interaksjoner som finner sted i en online klasserommet kan oppmuntre elevene til å kommunisere med sine instruktør med mindre formalitet. Eksempler på dette er å henvise til sin instruktør ved sitt fornavn, ignorerer sine titler og selv kranglet med instruktør om karakterer. Universitetets retningslinjer oppfordrer professorer til å sette en passende tone for akseptabel oppførsel i en online klasserom.


© 2020 bni-mobile.com | Kontakt oss: webmaster# bni-mobile.com