Problemer med en HP All-in-One Printer

September 15

Hewlett-Packard alt-i-ett-skrivere kombinerer en rekke funksjoner, for eksempel utskrift, faksing, kopiering og skanning, eliminerer behovet for separate enheter. Alt-i-ett-skrivere har blitt populært for både hjem og kontorer, men fordi de håndterer så mange forskjellige jobber, holde dem fungerer som den skal er viktig å holde kommunikasjonen fungerer optimalt.

utskrifts~~POS=TRUNC

Bilde kvalitetsfeil kan omfatte uklare utskrifter, falming eller utflytende toner, skjev tegn, streker og striper. Disse problemene kan vanligvis løses ved å endre papir, rengjør skriveren, kontrollerer driverinnstillingene eller rett og slett bytte ut blekkpatronen. Uventet utgang inkluderer bilder ikke ut på riktig måte eller ikke i det hele tatt, halv-trykte sider, eller mangler sider. Sjekk enhetens egenskaper for å se om du har de nyeste skriverdriverne. Hvis ikke, laste ned og installere de nyeste driverne kan løse problemet.

Skriv ut tromme og fikseringsfeil kan forekomme, avhengig av utskriftsvolum. Hver av disse komponentene har en livssyklus som er typisk titusenvis av sider, men det varierer avhengig av modell. Kontakt HP for å kjøpe print trommel og fikserings erstatning kits.

faks~~POS=TRUNC

Faksproblemer er vanligvis forårsaket av en kommunikasjonsfeil. Hvis du ikke kan motta eller sende fakser, må du kontrollere at ledningen er godt festet. I så fall erstatte telefonledningen eller koble enheten til en annen telefonkontakt og send faksen. Hvis ingen av disse alternativene løser problemet, kan du prøve å kontakte mottakeren for å sørge for at hans faks fungerer. Hvis problemet vedvarer, kontakter du HPs tekniske støtte.

Hvis du ser en "Send minne full" feil, er faks rett og slett for stor for enhetens minne. Avbryte faksen og prøv å sende det i flere deler.

Kopiere og skanne

Dårlig bildeskannekvaliteten er mest sannsynlig forårsaket av et skittent glassplaten. Fingeravtrykk, flekker, støv og hår kan alle påvirke skannekvalitet. Slå alltid av og koble fra skriveren før du rengjør glasset. Rengjør glasset og skannerstripen med en myk, lofri klut og en slipende rengjøringsmiddel for glass. Ikke bruk slipende rengjøringsmiddel eller en som inneholder aceton, ammoniakk eller etylalkohol.

Ved hjelp av tredjeparts programvare for å skanne dokumenter kan føre skanninger med svarte linjer. Kontakt programvareleverandøren for å støtte, eller bruke HP image programvare som følger med alt-i-ett-enhet.

Generelle problemer

Bruk papir av høy kvalitet for å unngå utskriftsproblemer. HP anbefaler å bruke offisielle HP papir med alt det enheter. Lav kvalitet papir kan føre til papirstopp i papirmagasinene eller alt-i-ens automatisk dokumentmater. Vær også klar over hvordan du lagrer papir. Papir kan absorbere fuktighet og svelle litt, forårsaker papirstopp og problemer med bildekvaliteten.

Hvis du får mange feilmeldinger om lite minne, kan du kontakte HP om å legge til mer minne i enheten.

Du kan forhindre mange problemer ved å sørge for at du har de nyeste driverne, og gjennom regelmessig vedlikehold og rengjøring. Se i dokumentasjonen for prosedyrer om vedlikehold og rengjøring av enheten.

HP Guidet Feilsøking

HP tilbyr en online feilsøkingsverktøyet for å hjelpe deg med å løse problemer med alt-i-ett-skriver. Fra Guidet Feilsøking siden velger enhetsmodellen, og velg deretter problemet for å se trinn-for-trinn prosedyrer og annen nyttig informasjon om feilsøking.


© 2020 bni-mobile.com | Kontakt oss: webmaster# bni-mobile.com