Hvordan rydde opp i en MacBook harddisk eller minnepenn

February 23

Hvordan rydde opp i en MacBook harddisk eller minnepenn


Selv om du aldri har hatt et problem med MacBook-maskinen, som årene går, kan ubrukte filer begynne å rot stasjonen. Ikke bare gjør mye av filer gjør det vanskeligere å finne det du trenger, en full kjøring også bremser ned datamaskinen. Mac OS X krever ledig plass å bruke som virtuelt minne når den kjører store programmer eller når du gjør mye av multitasking. Du bør holde minst 15 prosent av din primære stasjonen gratis for OS X til å bruke som virtuelt minne.

Slette Tungvint filer

Rense ut filer og programmer som du ikke bruker lenger til å gjøre noen plass på Mac-ens harddisk eller minnepinne. Søk etter alle store filer på harddisken ved å klikke på "Søk" -feltet øverst i et Finder-vindu og velge "File Size", "Er større enn" og deretter skrive inn et tall, som "100" eller "200" MB . Du kan deretter sortere resultatene etter den siste gangen filene ble brukt ved å klikke på toppen av "Siste Åpnet" kolonnen. Hvis du finner filer du ikke trenger lenger, slette dem eller avlaste dem til en ekstern harddisk.

Avlaste data til en annen stasjon

Eksterne harddisker og USB-minnepinner er billig nok til at du sannsynligvis kan rettferdiggjøre å plukke opp en ekstra en til å arkivere gamle filer. Med mindre du er forberedt på å miste data hvis en harddisk krasjer, bør du alltid ha to kopier av filene dine på forskjellige stasjoner. Hvis du allerede bruker Time Machine til å sikkerhetskopiere Mac-en til en ekstern harddisk, får en ny ekstern harddisk for arkivene. Det er ingen grunn til å bruke ekstra penger for en stasjon formatert for Mac - Mac vil formatere en Windows-klar stasjonen automatisk når du kobler den til.

Ved hjelp av en ny partisjon

Bla gjennom lange lister av filer i Finder eller kjører et søk etter en bestemt fil kan være tidkrevende på en overfylt kjøring. For å administrere filene dine, bør du vurdere å legge til en ny partisjon til Mac-ens harddisk eller minnepinne. Du kan gjøre dette i Diskverktøy, som ligger i Verktøy undermappe i mappen Programmer. Velg stasjonen i menyen til venstre og klikk på "Partition" -knappen. Angi størrelsen for den nye partisjonen, og i løpet av sekunder har du en annen virtuell stasjon. Dette er et praktisk alternativ hvis du reiser mye med MacBook og ønsker ikke å slepe rundt ekstra stasjoner. Men det er en partisjon ikke en erstatning for en backup-stasjon. Hvis stasjonen dør, er sjansen stor for at begge partisjonene vil gå tapt.

Bruke Disk Kontroller og reparer

En ofte neglisjert del av å holde en Mac kjøring i dårlig stand, er å bruke Diskverktøy til å kontrollere diskrettigheter og verifisere disk integritet. Over tid kan diskrettigheter på OS X bli befuddled som ett program kan endre tillatelser satt av et annet program. Klikk på "Bekreft Tillatelser" -knappen i Disk Utility og deretter "Verifiser disk" -knappen. Hvis det er et problem med disken tillatelser eller et problem med selve disken, vil Diskverktøy tilby å reparere dem for deg.


© 2020 bni-mobile.com | Kontakt oss: webmaster# bni-mobile.com