History of the Computer prosessor

April 10

History of the Computer prosessor


En datamaskinens sentralenhet (CPU) er den sentrale komponenten i en datamaskin gjennom hvilket et program avgir sine instruksjoner til resten av maskinen. Fra tidlige begynnelse som en serie av vakuum-rør, CPUer i dag er masseproduserte brikker som består av små kretser.

tidligste prosessorer

Fram til 1970-tallet, CPUer var skreddersydd for en bestemt datamaskin, som på den tiden var massive maskiner som tok opp hele rom med plass. De tidligste datamaskinene engang nødvendig fysisk re-ledninger av datamaskinene fasader for å justere beregningene.

tidlig Microprocessor

Den første mikroprosessor ble utviklet i 1971 av Intel, på den tiden et lite selskap basert i Silicon Valley. Den opprinnelige mikroprosessor håndteres fire bits med data, og var i begynnelsen av masseproduserte prosessorer.

8088 Prosessor

Ved 1979 Intel utviklet 8088 mikroprosessor, som kan adressere en hel megabyte med data.

CMOS 65C02

CMOS 65C02 ble utviklet av den vestlige Design Center, Inc. i 1982. Denne brikken ble kjernen i mange Apple-produkter av 1980-tallet, samt medisinsk teknologiske nyvinninger.

Pentium

I 1993 lanserte Intel Pentium-serien av mikroprosessorer, som gikk videre til å bli en av de mest bemerkelsesverdige merkenavn i datateknologi.


© 2020 bni-mobile.com | Kontakt oss: webmaster# bni-mobile.com