Facebook identitetstyveri problemer

November 30

Med mer enn 500 millioner brukere over hele verden, Facebook gir en effektiv skattekiste av personlig informasjon for identitetstyver, som ofte kan finne brukernes fødselsdato, telefonnummer og e-postadresser offentlig tilgjengelig på nettet. De egenskaper som gjør Facebook en populær sosiale nettverk plattform - enkle søkemetoder for å finne venner og de med felles interesser, passelig personverninnstillinger, og evnen til å kringkaste hvor en person vil være når som helst - også egner seg til å stjele noens identitet .

Informasjonsdeling

En 2009 studie av IT-sikkerhetsfirmaet Sophos fant at Facebook-brukere er vanligvis villige til å dele veldig personlig informasjon om seg selv til de utenfor sin nærmeste krets av venner. Ifølge Sophos undersøkelsen, 46 prosent av Facebook-brukere akseptere "venn" forespørsler fra fremmede, 89 prosent av brukerne i alderen i deres 20-tallet delte sitt fulle bursdag på deres profil, nær 100 prosent av brukerne røpe sin e-postadresse, og mellom 30 prosent og 40 prosent av brukerne liste data om deres familie og venner. I tillegg er en undersøkelse av Internett-gjennomgang fast NextAdvisor 2008 fant at 8 prosent av Facebook-brukere listen deres fullstendig bostedsadresse, mens mange andre også listen deres ektefelle eller signifikante andre fødselsdato på sin profil. Denne typen informasjon gir identitetstyver ledetråder til hva en persons bankkonto passord kan være.

Friend Experiment

En viktig kilde til identitetstyveri problemer med Facebook er at mange brukere er villige til å få kontakt med folk som er komplett fremmede. I en 2009 eksperiment, Sophos opprettet to fiktive brukere på Facebook, begge navnene basert på anagrammer "stjålet identitet" og "falsk identitet." Ett hundre venneforespørsler ble sendt fra hver falske brukeren til en tilfeldig utvalgt gruppe av 100 brukere i deres aldersgruppe. Innen to uker, 95 fremmede akseptert venneforespørsler med to identiteter.

Stolen Identity

I 2009 Bryan Rutberg av Seattle, en Microsoft-ansatt, oppdaget at hans Facebook-profil status hadde endret til "BRYAN er stort behov for hjelp !!!" Vennene hans begynte å kalle ham og sende ham tekstmeldinger, og tilbyr hjelp. Rutberg innså at hans Facebook-konto hadde blitt hacket. Mange av Rutberg venner mottatt en e si at Rutberg hadde blitt ranet med pistol mens i Storbritannia. en venn sendte $ 1200 til en Western Union kontor i London for å hjelpe ham, mens en annen varslet Microsoft at Rutberg var i trøbbel. hackeren hadde også endret Rutberg påloggingsinformasjon, slik at han ikke kunne få tilgang til hans Facebook-konto for å fjerne statusmeldingen.

anbefalinger

NextAdvisor anbefalt flere forholdsregler Facebook-brukere kan ta for å unngå å ha sin identitet stjålet. Brukere bør begrense mengden av personlig informasjon på deres profil og unngå notering sin fulle telefonnummer, fødselsdato eller hjemmeadresse på sin profil. I tillegg bør brukerne også administrere sine personverninnstillinger til at bare sine venner se sin personlige profilinformasjon. Andre anbefalinger omfatter ikke gi ut informasjon hvor de vil være, og når de vil være der, og ikke godta venneforespørsler fra fremmede.


© 2020 bni-mobile.com | Kontakt oss: webmaster# bni-mobile.com