Feilsøking Tips for en Slow Laptop

January 12

Bærbare datamaskiner blir mer effektiv og rask med hvert år som går. Noen ganger, men selv de beste bærbare datamaskiner får problemer med hastighet, og begynner å få svak. Hvis frustrert laptop brukeren feilsøker problemet med tre konsepter i tankene, selv om hastighetsproblemer generelt kan identifiseres og elimineres.

Identifiser oppstartsprogrammer

Identifisere hvilke programmer starter med den bærbare datamaskinen operativsystemet. Nesten hvert program har en innstilling "preferanser" som forteller programmet om det skal kjøres automatisk når datamaskinen er slått på av brukeren. Vanligvis er disse innstillingene er utformet slik at brukeren ikke trenger å starte ofte brukte programmer manuelt. Men, jo flere programmer som er satt starte med systemet, vil jo saktere laptop (eller hvilken som helst datamaskin) være å starte fullt --- mer tid er nødvendig for oppstart fordi datamaskinen må prøve å utføre alle kommandoene i forbindelse med start hvert hjelpeprogram som er satt til å begynne med operativsystemet, snarere enn bare kommandoene for operativsystemet alene. Å sørge for at bare nødvendige programmer som kjøres ved oppstart kan forbedre den bærbare datamaskinen hastighet.

Sjekk Prosessor Bruk

Sjekk om ett eller flere programmer som kjører bruker mer prosessorkraft enn nødvendig. Hvis alt virker som det skal, et program som normalt ikke bruker overflødig prosessorkraft, men av og til, vil et program får hengt opp på grunn av problemer som for eksempel en nøkkelfilen blir skadet eller mangler --- maskinen vil bruke mer prosessorkraft prøver å finne filen. Disse problemene skyldes et problem med programvaren i stedet for med den bærbare datamaskinen, og generelt de kan løses med en enkel reinstallasjon av programmet som har problemer. Har programmet (e) du ønsker å sjekke kjører for å se på hvor mye prosessorkraft de bruker.

Sjekk Uforlikeligheter og maskinvare

Pass på at det ikke er noen inkompatibilitet mellom programvare som du har installert og maskinvaren i maskinen, og deretter se på enkelte hardware. Treghet i en bærbar PC eller annen datamaskin er ofte forårsaket ved å kjøre programmer som datamaskinen er for gammel til å håndtere effektivt, eller ved å kjøre to eller flere inkompatible programmer samtidig. Maskinvareproblemer, som for eksempel dårlig RAM, kan også forekomme. Hvis du vet at programvaren skal kunne kjøre helt fint med datamaskinens innstillinger og maskinvare du har, så se på hvert stykke maskinvare individuelt som kan forårsake problemer, som kan ta litt tid, men kan føre deg til den skyldige.


© 2020 bni-mobile.com | Kontakt oss: webmaster# bni-mobile.com