Slik installerer en ny harddisk til en Dell bærbar datamaskin

September 24

Slik installerer en ny harddisk til en Dell bærbar datamaskin


Med unntak av noen få netbook eller ultratynne modeller, gjør Dell det enkelt å installere en ny harddisk til en av sine bærbare datamaskiner. Forretningsmodeller som Latitude ofte sette harddisken på den ene siden, ved siden av porter eller den optiske stasjonen. Nyere hjemme bruke modeller, som Inspiron eller Studio, sette harddisker og andre tilgjengelige deler alt under ett eller to avtakbare paneler på den bærbare tilbake. Det som er viktig å vite er at du må koble en harddisk til en del kalt en "caddy" for å trygt installere den i en bærbar PC.

Bruksanvisning

1 Fjern skruene fra tilgangspanelene den bærbare. På enkelte modeller er tilgangspanelet ett stort stykke på bunnen av den bærbare datamaskinen. Ta panel eller paneler på baksiden av den bærbare datamaskinen og sett dem til side. Sett skruene på et trygt sted.

2 Finn harddisken, som er 2,5 inches bredt og er dekket av et aluminiums skjold kalt en "caddy". Trekk opp på tappen på caddy å løfte stasjonen ut av bukta. Hvis du ikke ser stasjonen under noen paneler, se etter en skrue på venstre eller høyre side av laptop rygg. Noen forretningsmodeller, spesielt Latitude, er bygget slik at harddisken skyves ut av den ene siden av den bærbare datamaskinen. Fjern skruen og trekk stasjonen ut av skjeden.

3 Fjern eventuelle skruer som holder harddisken til caddy. Hvis en flat pin adapter er festet til baksiden av stasjonen, trekk den forsiktig ut og fest den til baksiden av den nye stasjonen. Oppbevar den gamle harddisken i en antistatisk pose eller installere den i en ekstern harddisk kabinett for å bruke den som backup lagring. Fest caddy til den nye harddisken ved hjelp av skruer. Hvis harddisken kom ut av den bærbare datamaskinen sin side, passer i hullene på harddiskplastdeksel over sving skruene på caddy. Husk at harddisken går pin-enden først inn i den bærbare datamaskinen.

4 Plasser den nye harddisken inn i bukta som du fjernet den gamle harddisken. For side aksesserer harddisker, bare skyve stasjonen tilbake inn i bukta. For tilbake-tilgang stasjoner, vinkle stasjonen inn i brønnen pin-enden først å koble harddisken og skyv stasjonen hele veien inn i bukta. Bytt ut noen deksler og skruer du fjernet.

5 Sjekk den nye stasjonen ved å starte opp den bærbare datamaskinen opp i Basic Input / Output System (BIOS). For å gjøre dette, sørge for at ingen eksterne harddisker er koblet til den bærbare datamaskinen og deretter slår den på. Trykk på F2-tasten før Windows begynner å laste. Når BIOS laster, se på en oversikt over maskinvaren i din bærbare. Hvis ingen harddisk blir registrert, går tilbake og resinstall det fysisk. Ellers, hvis en harddisk viser, omstart og laste Windows på vanlig måte.

Hint

  • Hvis du vil vite hva harddisken skriver den bærbare datamaskinen bruker, head over til Dells nettsted og skriv inn din bærbare servicemerkenummer. Dette nummeret er trykt på en liten, hvit klistremerke på baksiden av den bærbare datamaskinen. Etter inntasting dette nummeret, kan du se på din bærbare spesifikasjoner og delenumre.

© 2020 bni-mobile.com | Kontakt oss: webmaster# bni-mobile.com