Hvordan installere og sette opp IRM på Outlook 2007

February 14Microsoft gir Information Rights Management (IRM) teknologi for Microsoft Office-brukere som er opptatt av å beskytte sensitiv og fortrolig informasjon. IRM er innlemmet i Outlook 2007 og tillater brukere å opprette og sende sikre meldinger som ikke kan videresendes, kopieres eller skrives ut av mottakerne. Mottakere er bare i stand til å vise IRM-beskyttede meldinger.

Outlook 2007 må konfigureres med Active Directory Rights Management Services (AD RMS) for å kunne bruke IRM. AD RMS-klienten er forhåndsinstallert med Windows Vista og Windows 7, og er tilgjengelig via Windows XP RMS Service Pack 2.

Følgende prosedyre beskriver hvordan du konfigurerer og bruker IRM med Outlook 2007.

Bruksanvisning

Installer AD RMS-klient

1 Åpne Internet Explorer hvis operativsystemet er Windows XP. Gå videre til neste avsnitt (Konfigurer Outlook 2007) hvis operativsystemet er Windows Vista, Windows 7 eller nyere.

2 Gå til Download Center på Microsoft.com for å laste ned Microsoft Windows Rights Management Services med Service Pack 2 (RMS SP2).

3 Klikk "Open" for å umiddelbart starte installasjonen. Følg alle instruksjonene. Systemet vil automatisk starte ved ferdigstillelse.

Konfigurere Outlook 2007

4 Klikk på "Ny" knappen for å lage en ny melding.

5 Klikk på "Microsoft Office" -knappen og velg "Tillatelse".

6 Klikk på lenken "Do Not Forward". Den første gangen du gjør dette, åpnes en dialogboks som lar deg konfigurere Outlook 2007 for Information Rights Management (IRM).

7 Velg alternativknappen ved siden av "Ja, jeg ønsker å registrere deg for denne gratis prøvetjeneste fra Microsoft" nederst i dialogboksen, klikk på "Next" for å starte konfigurasjonsveiviseren da.

8 Velg "Ja" når du blir spurt om du har en Microsoft Passport, og klikk deretter på "Next" -knappen og skriv inn din Microsoft Passport-brukernavn og passord. Klikk "Nei" hvis du ikke har en Microsoft Passport, og klikk deretter på "Next" -knappen og følg instruksjonene for å sette opp en Windows Live-konto. Microsoft Passport er nødvendig for å bruke IRM.

9 Velg enten "Standard" eller "Midlertidig" når du blir bedt om "Hva slags sertifikat ønsker du å laste ned?" Velg "Standard" hvis du bruker din egen datamaskin og ønsker sertifikatet for å være gyldig før utløp. Velg "Midlertidig" skriver en anmeldelse begrenset innhold når du er på en delt eller offentlig datamaskin. Når du har valgt, klikk på "Neste" -knappen.

10 Fullfør melding; IRM sertifikatet er installert på datamaskinen. En linjen øverst i meldingen viser at meldingen er beskyttet av IRM og kan ikke videresendes, skrives ut eller kopieres.

11 Adresse meldingen til ønskede mottakere og klikk på "Send" for å sende meldingen.

Hint

  • Mottakere av IRM-beskyttede meldinger som ikke har et sertifikat installert for deres Microsoft Passport ID er gitt muligheten til å skaffe en gjennom Microsoft. Meldingen kan ikke sees uten sertifikat.
  • Brukere med flere Microsoft Passport-kontoer kan ha flere sertifikater installert.
  • Du er i stand til å laste ned opptil 25 sikkerhetssertifikater pr Microsoft Passport, slik at du kan vise begrensede dokumenter på opptil 25 datamaskiner.
  • Når sertifikatet er installert, vil du være i stand til å sende fremtidige IRM meldinger uten å gjenta installasjonsprosessen.
  • Merk at IRM kan beskytte en melding kopieres, videresendt eller skrives ut. En mottaker kan likevel tenkes å kopiere tekst manuelt eller bruke tredjeparts programvare for å "ta" et bilde som det vises på skjermen.

© 2020 bni-mobile.com | Kontakt oss: webmaster# bni-mobile.com